Tentoonstelling Schippersvereniging Sterreschans

Schippersvereniging Sterreschans in Doornenburg bestaat alweer ruim 13 jaar.

Bij de leden heeft altijd het idee geleefd om ooit een schippersmast te plaatsen aan de rivier. Een traditie, die we kennen van andere schippersverenigingen in Duitsland en België. Maar ook in Nederland staan schippersmasten, onder andere Schippersvereniging Sint Nicolaas in Millingen aan de Rijn heeft een mast geplaatst, aan de Rijn.

Schippersvereniging Sterreschans vond dus dat er ook een mast moest komen in Doornenburg om de verbondenheid van de binnenvaart met Doornenburg en wijdere omgeving te accentueren. In de binnenvaart is een groot aantal Doornenburgse schippers, dan wel van oorsprong Doornenburgse schippers, actief.

Schippersvereniging Sterreschans heeft ruim anderhalf jaar gedaan over het traject om de mast gemaakt en geplaatst te krijgen. De mast staat aan het Pannerdensch Kanaal, op de Rijndijk, bovenstrooms het veer Doornenburg – Pannerden. De mast staat daar op de plaats waar veel Doornenburgse schippers hun thuishaven hadden, in de nabijheid van het sterrenrestaurant Rijnzicht.

Op zaterdag 23 april, jl  14.00 uur heeft de vereniging de mast officieel in gebruik genomen.
En was er een tentoonstelling, in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3, te Doornenburg.

Bron: https://dedoornenburger.nl/2022/04/03/55378/

 

 

 

Schrijf een bericht ...